grace & menace

  • Instagram
  • Facebook
file-spotify-logo-png-4.png

- Mørk, melodisk pop fra Bergen

Singelen "Broken" UTE NÅ! 

 

grace & menace tar oss med på en vakker musikalsk reise med hypnotiserende låter som svaier lett mellom ulike sjangre som melankolsk pop og indie rock. Med en enorm kraft og imponerende register, iblandet sårbarhet og følsomhet, synges det om håpløshet og lengsel, om urettferdighet og sårbare, vonde situasjoner.

Til tross for et stort lydbilde rikt på kontraster, med intensitet og driv, gjennomføres det hele med en beherskelse og ro, smeltet sammen med et teppe av mystikk og mørke. Denne kombinasjonen og formidlingsevnen gjør grace & menace til en unik opplevelse både live og på plate.

Bak de storslåtte verkene og dystre strofene står det en artist fra Bergen som har drevet med musikk så lenge han kan huske; Jens Erik Aasmundseth

Jens forklarer seg selv som en sosial introvert, og en lykkelig melankoliker. Gitaren var alltid lett tilgjengelig i oppveksten, og i årevis var han trommeslager i ulike band (The Owens, Eirik Søfteland, Major Parkinson m.fl) og skrev låter sammen med andre. Det var først da han passerte tyveårene at han turde å synge offentlig, og det er muligens derfor han liker best å kalle seg for musiker.

Jens spiller selv trommer, bass, gitar, synth og perkusjon på det kommende albumet sitt, men har også med seg musikervenner som han har spilt sammen med de siste årene (bl.a Eirik Søfteland). Trommene føles alltid som hjemme, men det er låtskrivingen og formidlingen som stikker dypest. Med en forkjærlighet for klangfulle gitarer, mollstemt musikk, drivende rytmer og myke vokaler er det naturlig å sammenligne grace & menace med band som Muse, Mew, The September When, og Kent, som også er store inspirasjoner for Jens. “Alle har den der undrende tilnærmingen som treffer meg midt i hjerteroten”.

Navnet grace & menace valgte han fordi det speiler kontrastene mellom musikk og tekstene. Det må være noe stygt i det vakre, eller noe lyst i mørket, slik han selv opplever det i musikken han hører på.

Når jeg lager låter jakter jeg på ”følelsen”. Hver låt representerer noe vondt og en håpløshet man ikke får gjort noe med”. Han forteller at første singelen "Broken" som slippes i april handler om å ta grep om en situasjon som har gått for langt, og innse at man noen ganger er nede for telling, og “endelig være sterk nok til å si stopp".

 

grace & menace har spilt konserter på festivaler som Utkant, Strilafestivalen og Havfestivalen, og opptrådt på hjembyens egne, etablerte klubbscener som Bergen Live Sessions, Lille Ole Bull, Garage og Kvarteret. 

 

Nå er endelig det selvtitulerte albumet “grace & menace” ferdig, med hele 10 spor som drypp etter drypp slippes fremover. Sammen med et knippe fremragende musikere på scenen er grace & menace klar for å fengsle publikum som aldri før.

Kom tettere på artisten i sosiale medier, bli med på reisen og opplev grace & menace live!

For første gang føler jeg at jeg har ballasten til å vite hva og hvor jeg vil.” 

 

Singelen "Broken" er første låt ut fra det kommende albumet og ble sluppet våren 2020.